Най-новата болест се нарича ФОМО

Мъж в гръб изправен пред множество устройства нарисувани на стена

Новите технологии покачват скоростта на информационен обмен. По тази причина повечето хора работят на високи скорости, опитвайки се да са винаги на разположение на всеки. Ежедневно всички те са потънали в океан от информация, социални мрежи и разговори по мобилен телефон. Така новите условия създават и нови болести. Най-новата болест се нарича ФОМО – това е абревиатура, произлизаща от английския израз „fear of missing out“ или „страх да не изпуснеш нещо“.

В проучване, направено сред над 1200 човека от една от най-големите здравни каси в Германия „Techniker Krankenkasse“ се оказва, че значително нараства броят на заболяванията, причинени от стрес. Цели 43% от участвалите в анкетата признават, че си поставят прекомерни изисквания, 33% смятат, че поемат твърде много ангажименти в свободното си време, а 28 на сто твърдят, че са постоянно на разположение чрез мобилния телефон. 17 на сто споделят, че ако не са онлайн, имат чувството че ще пропуснат нещо.

Какво е решението?

Ако вашият офис или дом се намира в столицата, можете да направите серия от масажни процедури при HI TOUCH – екип от незрящи масажисти и да “успокоите топката”. Редовният масаж ще компенсира сковаността, предизвикана от стреса и липсата на движение, новото усещане за тяло ще ви донесе нови и по-положителни мисли и преживявания и така ще можете да се насладите на по-добро качество на живот.

Запазете час за масаж на 02 983 94 94, работим само по предварителна заявка.

здравословен начин на животмасажиHI TOUCH
Автор

Още по темата

Skip to content