Как работата в офиса незабележимо ни сковава

Мъж с измъчена физиономия се държи за врата

В тази статия ще разгледаме причините за болките в тялото, които изпитваме на работното място в офиса и ще анализираме защо ги преживяваме и какво можем да направим, за да ги отстраним.

За нас, които сме заети непрекъснато с различни задачи, то е начин на живот и ежедневие. Разбира се, това се отразява върху физическото ни състояние.

В миналото предците ни са имали живот, изпълнен с много повече движение и за да се изхранват, са ловували. Но впоследствие все повече са започнали да се застояват на едно място да се занимават със земеделие и стопанство. После идва и времето на индустрията. Без значение каква е епохата, хората са имали живот, изпълнен с движение. От края на XX век работата се установява в по-заседнал начин, особено в големите градове. Там хората усещат много голямо напрежение и болки, причинени от този начин на работа.

Повечето болки са причинени от лоша поза на тялото в офиса

Човешкото тяло е създадено да се движи. Когато е в движение, ставите са равномерно натоварени, добре кръвооросени и омазнени, а тъканите гъвкави. Работата в офиса не наврежда, ако човек седи ергономично и редовно се изправя и се движи. Но ако седи неправилно, прегърбено или приведено, може да започне хронична болка в гърба и кръста, която да причини дискомфорт и понижена работоспособност. Продължителното лошо положение на тялото води до напрегнати рамене, врат, плитко дишане и компресирана диафрагма.

Как масажът може да помогне?

Ако търсите облекчаване на повтарящи се болки и травми в китките, ръцете, врата или раменете, HI TOUCH – екип от незрящи масажисти сме тук, за да ви помогнем. Прекалено големите натоварвания или неправилното позициониране на тялото и ръцете по време на работа в офис могат да причинят повтарящо се напрежение и натоварване на китката и врата.

Масажът при HI TOUCH – екип от незрящи масажисти може да балансира разгъваемостта на мускулите на ръката и да утвърди позицията на дланите което дава възможност на костите да застанат по-добре, като прекратят натиска на средния нерв и спомогнат за по-добрата функция.

Работата на бюро без прекъсване може да има отрицателно въздействие върху човешкото тяло

Ние живеем в общество, където почти всички физически действия включват използването на мускулните групи от предната част на тялото, а много малко включват гръбните мускулни групи. В резултат на това мускулите на гръдния кош, раменете и бедрените мускули могат да станат невероятно стегнати. Това често води до оказване на натиск върху мускулите на гърба и на врата.

От жизненоважно значение за служителите в офисите е да правят упражнения в седнало положение, които насърчават движението и мускулната сила. Работещите в офис могат да изпитат огромно облекчение от използването на пилатес, йога, отборни спортове и фитнес упражнения, за да поддържат мускулите активни и добре функциониращи. Обаче понякога започваме физическа активност след период от месеци, години или десетилетия, в които не сме използвали тези мускулни групи. При това положение е важно да въведем постепенно натоварване, за да осигурим по-добро адаптиране на мускулната функция на твърдите, стегнати, слаби мускули, както и на мускулните групи на гърба.

Ако вашият офис или дом се намира в столицата, можете да направите серия от масажни процедури при HI TOUCH – екип от незрящи масажисти, за да направите прехода обратно към упражненията и спортната активност безвреден, нетравмиращ, приятен и полезен. Редовният масаж ще компенсира сковаността и липсата на движение, причинени от продължителното седене и може да възстанови дишането, диапазона на движение и мускулната работа, което ви позволява да се насладите на по-добро качество на живот.

Обадете ни се на 02 983 94 94, 0883 7777 10, работим само по предварителна заявка, също и в събота и неделя!

здравословен начин на животмасажиHI TOUCH
Автор

Още по темата

Skip to content