Екип

Екипът на BLINFO е съставен основно от незрящи, които с подкрепата на зрящи реализират успешни практики в сферата на социалното предприемачество – спортни благотворителни инициативи, разнообразни артистични събития, както и насърчаване на диалога и взаимодействието между граждани, бизнес, държава и НПО сектор.

Портретна снимка на Крис Григоров

Кристиян Григоров – Крис

Той е роден през 1994 година в град Етрополе. По рождение е незрящ, а има и генетично заболяване на костите. От малък проявява интереси към музиката и литературата, където има множество изяви и отличия. След тригодишно обучение в Училището за ученици с нарушено зрение „Луи Брайл“, продължава образованието си в гимназията в родния си град. Следвайки интереса си към журналистиката и преподавателската дейност, завършва „Българска филология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и търси реализация в тези сфери. Още от петнайсетгодишен стартира журналистическа дейност, като пише за няколко онлайн медии. По-късно в продължение на пет години работи като автор и водещ на музикални и публицистични предавания в онлайн радио „Брайл FM“, а от началото на 2021 година има свой блог, свързан основно с музикални теми. Социалната му ангажираност към проблемите на хората с увреждания е с дълга история. Той е бил лице на много благородни каузи и сам е организирал кампании. Член е в няколко неправителствени организации. С екипа на фондация „Синергиа“ си сътрудничи от времето преди нейното учредяване. Основен девиз за Крис е крилатата мисъл на Антонио Порчия: „Не е важно какво съм ти дал, а какво си получил.“

Изображение по подразбиране

Анита Накова

Анита Накова е на 32 години. Завършила е в град София 26 СОУ Йордан Йовков с профил Технологичен туризъм. Има една бакалавърска степен по Социална педагогика и две магистърски по Европейска публична администрация и Журналистика и медии. Интересите й са свързани с журналистиката и писането на статии на различна тематика и търсене на решения на различни проблеми. Предвижва се с бял бастун и куче водач. Темата за достъпността я вълнува много и смята, че трябва повече да се говори за проблемите и да се търсят решения. В екипа на фондацията е вече няколко години.

Изображение по подразбиране

Ралица Чалова

Ралица Чалова е завършила училището за деца с нарушено зрение в София „Луи Брайл“. Продължава образованието си в Софийския университет, където придобива бакалавърска степен по социална педагогика и магистърска по специална педагогика. Има и диплома от УНСС със специалност публична администрация. Интересите й са в областта на психологията, поезията и криминалната тематика. При придвижването си използва бял бастун, затова и темата за достъпната градска среда я вълнува изключително много. Смята, че за проблемите на хората със зрителни увреждания трябва да се говори открито. Само по този начин, съществуващите бариери могат да се преодолеят. Работила е като оператор в няколко кол центъра. В екипа на фондация Синергиа е от 2018 г.

Портретна снимка на Теодора Хайверова

Теодора Хайверова

Теодора е родена през 1994 в град Пловдив. Поради по-дълъг престой в кувьоз и занижено количество кислород губи зрението си. Завършва училището за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“ през 2016 година, а през 2020 се дипломира като бакалавър психолог в пловдивския университет. През четирите години на обучение в университета участва в редица проекти и научни конференции. През септември 2020 година, стартира обучението си в магистърската програма Психология на здравето в Софийския университет. Интересите ѝ са в различни области: история, философия, психология, литература. От октомври 2021 е част от екипа на фондация „Синергиа“.

Портретна снимка на Вълчо Панайотов

Вълчо Панайотов

Вълчо Панайотов е роден през 1984 г. в град Варна и след престой в кувьоз получава изгаряне на ретината и невъзможността да види света, в който живее. Първоначално учи в училището за деца с увредено зрение в град Варна, а след това за кратко в училището за деца с увредено зрение град София. Завършва средно образование в 44-то СОУ Неофит Бозвели град София. Има 3 висши образования – социални дейности в Софийски Университет, Публична администрация в УНСС и Лечебен масаж в медицински колеж Йорданка Филаретова. Присъединява се към екипа на фондация Синергиа през 2022 г. Интересува се от иновации, технологии, финанси, фондови борси и всичко свързано с електронната търговия. Придвижва се с бял бастун и вярва, че изграждането на достъпна градска среда за хора със зрителни увреждания трябва да е приоритет на всяко градско управление.

Skip to content