Scalefocus с бизнес награда Grand Stevie за проекта SoundVision

SoundVision е иновативно приложение, с което Scalefocus успя да спечели наградата Grand Stevie. Апликацията служи за по-добра мобилност на незрящи хора. С помощта на различни функции, които предават информация в реално време, приложението е улеснение в живота на хората с увредено зрение.

SoundVision е хардуерно и софтуерно решение с цялостна комбинация от функции, което предоставя на незрящите и хората с нарушено зрение нови начини за взаимодействие със света и е полезно за глобалната здравна индустрия. Устройството е с размер на длан и удобно за използване. В комбинация с мобилно приложение, SoundVision помага на потребителите да станат по-активни и независими, като предоставя информация в реално време за заобикалящата среда.

Първото Grand Stevie за България отива при Scalefocus след като компанията получи средна оценка 9.11/10 за своята кандидатура, което е най-високо оценената номинация за нов продукт в категорията за „Решение за здравни технологии“.

„Идеята за проекта SoundVision възникна като част от вътрешен хакатон, който проведохме в Scalefocus преди време, а днес имаме патент за това устройство за асистиране на незрящи хора чрез сензорен хъб, което идва да замени белия бастун и помага в редица други дейности. Устройството е разработено изцяло в компанията – от идея, през дизайн, до създаване на софтуера и хардуера.” казва Иван Иванов, изпълнителен директор на компанията.

Продуктът SoundVision е разработен с подкрепата на Иновация Норвегия, в партньорство с Норвежкия компютърен център, „Адаптор“ Норвегия и Фондация „Синергиа“ в България.

Източник: devstyler.bg

Автор

Още по темата

Все още няма достатъчно публикации по темата
Skip to content