10 неща, които да направите по време на коледните и новогодишни празници

Всеки отбелязва различно празниците според своите разбирания. За нас те са свързани с близките, с уюта, с хубавата домашна храна и с усмивките и семейната топла атмосфера. Тук ще предложим няколко начина, по които да релаксирате през тези лежерни хубави дни.

  1. Да гледате филми цяла вечер. Коледата просто не е същата без класики като „Сам вкъщи“ и „The Santa Claus“. Гледали сме ги години наред и не ни омръзват никак. Гледаме ги отново и отново със същото удоволствие.
  2. Да си вземете коледни чорапи, пуловер, плюшени домашни екипчета и също такива халатчета и пантофки, за да ви е топло и мекичко.
  3. Да си направите горещ шоколад в коледна чаша. О, да, това звучи много вкусно, особено ако е гарнирано с още нещо сладко, а може и солено, според вкуса ви.
  4. Да си подарите шоколадов Дядо Коледа

Шоколадовият Дядо Коледа ни връща към детството – когато подаръците магически се появяваха под елхата и се събуждахме, изпълнени с нетърпение да разберем какви приказни неща ни е донесъл Дядо Коледа, без дори да подозираме, че той стои до нас и се усмихва. Вие кога спряхте да вярвате в съществуването на Дядо Коледа?

5.Прекарайте качествено време със семейството и приятелите си

Да, ние сме всеки ден с тях, но и не съвсем. Имаме половин ухо за техните проблеми и болежки, защото в същото време обработваме мисловно собствените си такива. Имаме половинчато време за тях, защото останалото ни внимание е заето с работа и задачи.

Край на това по Коледа. Бъди там, бъди с тях, истински. Чуй ги, прекарай качествено време с тях. Проблемите ще се изговорят бързо, после ще дойде времето да сте заедно. А с любими хора може да правиш хиляди неща. Да опаковате подаръци и да украсявате дома, да приготвяте вечеря или закуска, да гледате заедно филми, да се смеете, да играете на домашни игри, или просто да дояждате сладките от предната точка. Това не е загубено време. Това е най-ценното и прекрасно време, защото любовта, която идва от семейството и приятелите ни, не може да се замени с нищо друго. Позволи си я по Коледа. Важно е.

  1. Излезте на покупки за подаръци

Нищо не вкарва коледната еуфория в тялото ни така, както разходка по магазините за подаръци. Цялата лудница навън, украсата на града, улиците със забързани насам-натам хора, коледните звуци от този и онзи магазин, разговорите на хората по кафенетата. Настроението е различно от обикновен ден, и е празнично.

Ние обичаме да правим това и не бързаме с покупките, а се наслаждаваме на коледните обиколки за подаръци през целия месец и на цялата коледна атмосфера.

При това не казваме да купувате скъпи неща, подаръците за Коледа са повече от сърце и повече в знак на доброта, приятелство и любов.

  1. Забавлявайте се по детски

Сещате ли се, че като деца карахме кънки и се пързаляхме с шейни? Е, не е късно още да го правим. Сега с децата си, или без тях. Вълнението ще е същото, удоволствието – тройно по-голямо.

Изберете си ден за зимни приключения и идете да се позабавлявате със семейството си.

  1. Внесете коледни аромати у дома

Ароматите са мощ и магия. Коледните аромати се броят на пръсти, така че лесно може да си ги набавиш. Това са канела, ябълки, греяно вино, бор, мандарина, портокал. Винаги имай един канелен чай на котлона в кухнята или друга коледна напитка с традиционни аромати, една ароматизирана коледна свещ в хола. Коледните свещи и луксозните сапуни също стават и за великолепни подаръци.

Поддържайте тези аромати активни през целия месец. Насладата и настроението, което те създават, благоприятстват за едно наистина прекрасно изживяване.

  1. | Напишете писмо на Дядо Коледа. Да, да. Наистина го мислим. Напишете му писмо. Първо напишете писмата на децата, а преди Коледа седнете до елхата и си напишете едно писмо и вие. Вашето писмо. С вашите желания. Това писмо е за вас, да знаете какво искате.. Да си спомните за какво мечтаете. И да откриете, че все още имате желание да сбъднете тези мечти. Или да си намерите нови мечти за сбъдване. Това време на годината е благоприятно да мечтаете. Без да се чудите дали е възможно, без да се чудите как.

Напишете го и го пратете на Дядо Коледа.

10.Просто се радвайте на празниците и семействата си.

Ей това са коледните клишета, които ни се иска да ни се случат тази Коледа. Пожелаваме ви една красива и прекрасна Коледа!

Автор

Още по темата

Все още няма достатъчно публикации по темата
Skip to content